Resultaten voor bekende schilderijen

bekende schilderijen
TOP 100 kunst reproducties.
en 35% op onze Top 1.000. Kunstdrukken of schilderijen op kleur zoeken. Art prints reproducties en olieverfschilderijen naar stijl en per periode.
10 Beroemdste schilderijen aller tijden online galerij.
De 10 beroemdste schilderijen aller tijden! Elk jaar worden miljoenen euros besteed door kunstverzamelaars die staan te popelen om s werelds meest gewilde schilderijen te bezitten. Echter de duurste schilderijen zijn niet noodzakelijk de meest beroemde schilderijen. De meest bekende daarvan zijn in het algemeen in handen van musea die zeer zelden zullen over gaan tot verkoop en als zodanig zijn ze letterlijk onbetaalbaar. Hier geven wij de top 10 beroemdste schilderijen aller tijden. De geboorte van Venus. De Geboorte van Venus is een schilderij van de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli. Het hangt in de Uffizi galerij in de Italiaanse stad Florence. Het schilderij is vervaardigd met tempera op canvas en meet 1725 cm bij 2785 cm.
Beroemde schilderijen Poster bij AllPosters.nl.
van Gogh Beroemde schilderijen. da Vinci Beroemde schilderijen.
Kunstwerken die je gezien moet hebben. Group. Group.
Advertisement Continue Reading Below. Het is misschien een dooddoener maar de Nachtwacht mag niet ontbreken in deze lijst. Dit meesterwerk van Rembrandt is een van de meest bekende schilderijen ter wereld en heet voluit De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburch maakt zich gereed om uit te marcheren. Nadat Rembrandt in aanraking was gekomen met Utrechtse Caravaggisten zoals Gerard van Honthorst wist hij de techniek van clair-obscur te perfectioneren. Met rijke contrasten tussen licht en donker tussen glanzende en doffe kleuren en door grote variatie in houdingen gebaren en gelaatsuitdrukkingen weet Rembrandt een doek vol bruisende activiteit te schilderen zodat het geheel de indruk wekt van een dynamisch ogende momentopname.
Renaissance schilderijen.
Art prints reproducties en olieverfschilderijen naar stijl en per periode.
10 Beroemdste schilders aller tijden online galerij.
Zoals met vele kunstenaars uit de Italiaanse renaissance het geval is wordt zijn leven beschreven in het beroemde boek Le Vite van de 16e-eeuwse schilder en schrijver Giorgio Vasari. Rafaël was een briljant portretschilder. Bekende portretten zijn dat van de in 1513 aangetreden Paus Leo X dat van Baldassare Castiglione dat van Bindo Altoviti en La Donna Velata waarvan nooit duidelijk is geworden wie de afgebeelde is. Beroemd is ook zijn zelfportret zie bovenstaande foto. Rafaël Zelfportret olieverf op paneel 1506. Rafaël is ook bekend om zijn talloze vaak erg tedere Madonnas.
Top 10 Beroemdste Schilderijen Alletop10lijstjes.
Iedereen kent wel de Mona Lisa glimlach. Of de zonnebloemen van Van Gogh. De meesten kennen ook Rembrandts Nachtwacht en de gekleurde vierkanten van Mondriaan zeer duidelijk getiteld compositie in rood blauw en geel. Maar welke van deze schilderijen is nou het bekendst over de hele wereld? Kennen wij alleen Rembrandt van Gogh en Mondriaan omdat het toevallig Nederlandse kunstenaars waren? Waar baseren we zon rangschikking op? Sommige schilderijen waren namelijk totaal niet populair in de tijd dat ze geschilderd werden bijvoorbeeld van Gogh maar werden later pas herkend als de kunstwerken die het zijn!
10 Bekendste schilderijen van Vermeer online galerij.
Geplaatst op 1200h in Beeldblog Kunst door Vincent Moleveld 1 Reactie. Op 31 oktober is het niet alleen Halloween maar ook de geboortedag van een Hollandse Meester Johannes Vermeer. Eigenlijk is 31 oktober de dag dat Vermeer gedoopt werd en is zijn werkelijke geboortedag niet bekend maar dat stopt ons er niet van om een lijstje te presenteren met de 10 beste en bekendste schilderijen van Johannes Vermeer.

Contacteer ons